Boompjes planten met Het Groninger Landschap

Onder de bezielende leiding van René, natuurbeheerder bij Het Groninger Landschap, hebben we in het voorjaar opnieuw bomen geplant in ons bosje. Zeker 20% van de vorig jaar geplante boompjes had de droogte van afgelopen zomer niet overleefd. Net als vorig jaar kregen we hierbij hulp van betrokken familieleden. Er staan nu vlieren, vuilbomen, hazelaars en eikjes bij.

Groningse leerlingen dragen bij aan ondernemerschap in Gambia 

Leerlingen van Wessel Gansfort met het vak bedrijfseconomie in het pakket zijn in februari naar Gambia geweest. Zij hebben daar samen gewerkt met leerlingen uit Georgetown, aan het opstarten van een business club. In verhouding tot het aantal inwoners levert Gambia de meeste migranten ter wereld. De Europese Unie en de Gambiaanse overheid houden deze jongeren het liefst in eigen land. Er zal dus behoorlijk geïnvesteerd moeten worden om deze jongeren een kans op werk te geven. Het grootste deel van de Gambiaanse beroepsbevolking is ondernemer. Daarom moeten ook veel Gambiaanse jongeren de kans krijgen een bestaan als ondernemer op te bouwen. Hier is goede scholing en geld voor nodig.

Door het organiseren van diverse acties hebben de Groningse leerlingen geld bij elkaar gebracht om de business club te financieren en om jonge ondernemers in Gambia een startersvergoeding te geven. Wij dragen dit geweldige project een warm hart toe en hebben het gesteund met een mooie financiële bijdrage. 


Een appel voor de dorst voor voetballende jeugdleden 

Tijdens de weken waarop er getraind wordt, liggen er weer appeltjes in de kantine voor de jeugdleden van Velocitas 1897.


Persoonlijk Goede Doelen budget

Ook dit jaar heeft elke medewerker van Moving Spirits een persoonlijk Goede Doelen budget van EUR 500,- wat naar eigen inzicht besteed mag worden.

Op dit moment is een bijdrage gegeven aan Kanker Zien