In 2017 hebben we de volgende doelen gesteund


We hebben een mooie bijdrage geleverd aan de crowdfunding actie van Penduka. Penduka is een Namibische NGO die zich inzet voor lokale vrouwen. Het project bestaat al 25 jaar in Katutura, de voormalige zwarte township van Windhoek, de hoofdstad van Namibië.  Voor veel vrouwen is Penduka een veilige haven, de start van meer welzijn door opleiding, toegang tot sociale contacten en de weg naar een eigen inkomen. Bouwina zet zich al jaren in voor Penduka en heeft het project het afgelopen jaar ook bezocht. Haar persoonlijke budget heeft Bouwina ook aan Penduka geschonken.

Met het Persoonlijke Goede Doelen budget zijn door meerdere collega's meerdere doelen ondersteund.

Miriam heeft gekozen voor het Beatrix Kinderziekenhuis en zij heeft een project ondersteund en daarbij een naaimachine geschonken aan de Hwange-schools in Zimbabwe. Het Nationaal Ouderenfonds heeft donaties ontvangen van zowel Patrick als Mirdja. Patrick heeft ook gedoneerd aan Jeugd Sportfonds Drenthe en KWF door middel van de Samenloop voor Hoop. Mirdja en René hebben gedoneerd aan de crowdfundactie van Samantha die graag een behandeling tegen MS wil ondergaan. Mirdja heeft de helft van haar budget geschonken aan Linda Foundation. En Maarten heeft Stichting HartekindMake-a-wish en het KWF gekozen als zijn goede doelen voor 2017.En opnieuw hebben we met behulp van gids BoBo waterpompen laten aanleggen in Cambodja, 6 stuks dit jaar.


Kledingbank De Zeecontainer zamelt kleding in en stelt deze kosteloos beschikbaar aan mensen met een minimaal inkomen uit de stad Groningen. Om deze groep wat extra's te geven hebben we met veel plezier verschillende activiteiten georganiseerd. Voor de volwassenen een bingo en voor de jeugd uitjes naar Jump XL, Binn'npret en FC Groningen. 


René heeft zijn budget aan de ZorgManege in Westerbork geschonken. Zij bieden dagbesteding, werkbegeleiding en zijn een logeeropvang. Het draait hier ook om de paarden en daarvoor zijn verschillende blokken aangeschaft!

Arnaud heeft zijn Persoonlijke Goede Doelen budget dit jaar aan twee projecten van Groningen Verwelkomt gegeven, namelijk aan de communities en de wereldkeuken.

Groningen Verwelkomt faciliteert communities waarbij 5 nieuwe Groningers (statushouders) regelmatig 5 (oude) Groningers ontmoeten. Zij vormen buddykoppels en doen leuke activiteiten samen. Doel is om eenzaamheid onder zowel nieuwe als oude Groningers tegen te gaan. 

Het tweede project is de Wereldkeuken van Salmagundi's. De Wereldkeuken is een restaurant waar gerechten worden geserveerd van over de hele wereld, door vluchtelingen die maar wat graag in de Groningse samenleving willen integreren. Het biedt hen een grotere kans op het vinden van een baan. Hier kun je reserveren om een keer te eten op deze leuke plek! Wel even naar beneden scrollen...Een lekker appeltje voor de dorst na de training of wedstrijd...de jeugdleden van voetbalvereniging Velocitas 1897 weten de weg naar de fruitkist op de bar inmiddels allemaal wel te vinden! Zo dragen we bij aan een gezonde voetbalkantine.  Op verzoek van Keeping the Zero hebben we een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een tweetal keepers door bij beiden de helft van de keepersopleiding te bekostigen. 


Cor heeft zijn Persoonlijke Goede Doelen budget gedoneerd aan Stichting Babyspullen. Zij verzamelen landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maken daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland verstrekt die het financieel moeilijk hebben. Nieuwsgierig geworden? Lees meer op stichtingbabyspullen.nl

Ondernemerschap in Gambia 

Leerlingen van  Atheneum 4 & 5 van Wessel Gansfoort hadden tijdens het werken aan een ondernemersmodule bedacht dat zij ook iets voor een ander wilden betekenen. Zij beseften dat zij de kans krijgen op een mooi ondernemersdiploma en dat gunnen zij anderen ook. Via acties hebben ze geld opgehaald zodat leerlingen van secondary schools in Gambia dezelfde module gratis konden volgen en ook een mooi diploma konden halen. Ook is een groep leerlingen naar Gambia geweest.

Wij hebben bijgedragen aan startkapitaal waarmee meerdere Gambiaanse leerlingen een eigen bedrijfje kunnen starten in de hoop dat zij daarmee kansen voor zichzelf creëren op een betere toekomst 

Wij dragen Jeugdsportfonds Groningen een warm hart toe. Door dit fonds krijgen alle kinderen de kans om te sporten, ook als daar thuis niet genoeg geld voor is. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Wij hebben € 3.000,- gedoneerd. Met dit geld kunnen 40 kinderen sporten! Hoe? Elke donatie van Euro 75 aan Jeugdsportfonds Groningen wordt door de gemeente en de provincie aangevuld tot een bedrag van Euro 250! Werk is de beste manier om te integreren en echt onderdeel van de maatschappij te worden. Doordat je zinvol bezig bent, groeit je zelfbewustzijn en ben je minder afhankelijk van anderen. En er is nog economische winst ook: mensen die werken, betalen belasting en dragen bij aan onze samenleving! Wij hebben via Werken Zonder Grenzen een werkervaringsplek voor een statushouder gesponsord.


De Vakantiebank zorgt ervoor dat mensen die het zelf niet kunnen betalen ook op vakantie kunnen. Waarom? Omdat iedereen een weekje per jaar het echte vakantiegevoel moet hebben.  Er even lekker tussen uit zijn, geeft energie en ontspanning. Hierdoor wordt je accu weer opgeladen. Iedereen heeft het nodig om tenminste één week per jaar echt te leven. Dus hebben wij de aanschaf van een mooie safaritent met bijbehorend inventaris mogelijk gemaakt. Zodat meer mensen er lekker een weekje tussenuit kunnen!