Waterpompen in Cambodja

In de buurt van Siem Reap hebben we met de hulp van gids Bo Bo 8 waterpompen laten aanleggen. De teller staat 24 gezinnen die zo de kans krijgen een positieve draai aan hun levensomstandigheden te geven.

Project Keep Dreaming

We hebben 200 dekens geadopteerd van het project Keep Dreaming. Zij brengen eind november 2500 kleurrijke warme droomdekens naar Lesbos, waar kinderen en baby's in kleine tentjes op de grond slapen. Het transport van 1 droomdeken kost € 2,50. Ze zoeken nog donateurs!

Groningen Verwelkomt 

Deze stichting heeft als doel om vluchtelingen een warm welkom te bieden en zich thuis te laten voelen. Als bestuurslid is Monique nauw betrokken bij Groningen Verwelkomt. Ten behoeve van het opstarten van The Next Step, statushouders die een volgende stap willen maken, is een financiële bijdrage overgemaakt. 


20 PC's opgeknapt voor De Computerbank

Met onze bijdrage van € 2.500 aan het project 'Allemaal digitaal' van De Computerbank zijn 20 PC's opgeknapt en verstrekt aan achterstandsgezinnen in de provincie Groningen. Hiermee worden mensen in kansarme situaties geholpen zich te ontworstelen aan digitale en sociale uitsluiting.


Voetbalclinic FC Groningen 0.13

FC Groningen o.13 heeft van Springtime een financiële bijdrage gekregen voor hun buitenlandse trainingskamp en als tegenprestatie hebben de spelers onder begeleiding van hun trainers vrijdagmiddag 1 juni een voetbalclinic verzorgd voor kinderen van de Voedselbank, kledingbank de Zeecontainer en Velocitas. We mochten gebruik maken van de faciliteiten van Velocitas, wat dit evenement mogelijk maakte!

Een nieuwe kassa voor museum Nienoord

De vader van Frank werkt, net als veel anderen, met hart en ziel als vrijwilliger bij museum Nienoord. Toen hij vertelde dat het museum heel hard toe was aan een nieuw kassasysteem hebben we een deal gemaakt. Wij hebben het systeem betaald en het museum heeft cliënten van de Voedselbank Noordenveld - Leek de kans gegeven om het museum te bezoeken en gratis toegang te krijgen tot attractiepark Nienoord. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de bezoekers uitermate tevreden waren over het bezoek. En het museum is zeer happy met de nieuwe kassa! Wij noemen dat een win - win.

Bomen planten

De afgelopen jaren hebben we geld gereserveerd voor elke order die we met Moving Spirits verwerkt hebben vanuit het idee dat elke order 1 boom vertegenwoordigt. Vrijdag 16 maart hebben we in het Nanninga's bos in samenwerking met Het Groninger Landschap op circa 3.300 m2 grond bomen geplant. En we sparen door om ook de andere helft van het stuk grond te kunnen beplanten. 


Een appel voor de dorst voor voetballende jeugdleden 

Ook dit voetbalseizoen liggen er weer appeltjes in de kantine voor de jeugdleden van Velocitas 1897.

Een bekostigde masterstudie in Kaapstad

TSiBA is een business school in Kaapstad, voor mensen die normaliter geen toegang hebben tot kansen in het leven. Opnieuw steunen we een van haar excellente studenten, Courage uit Zimbabwe, door de volledige bekostiging van zijn studie.

Koffiegeld voor Kledingbank De Zeecontainer

Kledingbank De Zeecontainer zamelt kleding in en stelt deze kosteloos beschikbaar aan mensen met een minimaal inkomen uit de stad Groningen. Natasja en haar vrijwilligers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken vandaar deze bijdrage voor koffie, thee en een koekje. Daar kunnen we zelf ook altijd van genieten.


Alle kinderen een uitlaatklep om even alles te vergeten

Kinderen in achterstandsposities krijgen via dit fonds de kans om te sporten. Wij ondersteunen dit van harte!


Persoonlijk Goede Doelen budget

Ook dit jaar heeft elke medewerker van Moving Spirits een persoonlijk Goede Doelen budget van EUR 500,- wat naar eigen inzicht besteed mag worden.

Hierbij de doelen die gekozen zijn: Still fotografie, project keep dreaming dekens, inzamelingsactie t.b.v. nabestaanden Stint-ongeval, Alzheimer stichting, Penduka, Stichting Overleven met alvleesklierkanker, Hulphond Nederland, Nationaal Ouderenfonds, International Red Cross for Syria, Geleidehond, Stichting babyspullen, It Fryske Gea, KWF, Linda Foundation, Movember, Villa Pardoes, Gewoon Verdiend en Stichting Jarige Job.