2020 - Een ander jaar dan anders

Net als bij de meeste bedrijven om ons heen, verlopen onze business en bedrijfsvoering door Covid-19 helaas anders dan we gewend zijn. Business as usual en samen activiteiten ondernemen, is in deze tijd niet vanzelfsprekend. Daarmee ziet dit jaar er ook anders uit voor Springtime Foundation en zullen we minder goede doelen financieel of met activiteiten ondersteunen.
Ons plan was om in het voorjaar weer een stuk grond te bebossen met Het Groninger Landschap. Dit hebben we helaas moeten cancellen.  We kijken er naar uit om dit in 2021 wel op te kunnen pakken.

Wat hebben we dan wel gedaan?

We ondersteunen Het Groninger Landschap financieel als Vriend van. En we zijn  bezig om ook dit jaar alle Persoonlijke Goede Doelen budgetten uit te geven. Ook hebben we meerdere lokale initiatieven die kansen of een geluksmoment bieden, gesteund. Hieronder valt daar meer over te lezen! We zijn dankbaar dat we dit met elkaar kunnen realiseren, zeker in deze tijd.

 

Kerstpakket voor minima

Net als vorig jaar steunen we kerstpakketacties omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich gezien voelt in deze tijd en kan genieten van iets extra's.
De kerstpakketten van Kerst050 worden gedoneerd aan minima die niet bij de Voedselbank zijn aangemeld.
Via een initiatief van Grokaalbox doneren we 20 kerstpakketten aan de Voedselbank. In deze pakketten worden producten van lokale ondernemers gebruikt zodat ook zij gesteund worden in deze onzekere tijden.
 

stoot 2png

 


Jongvolwassenen kansen bieden door middel van sport

Wij geloven in de kracht van sport. Dat sport een positieve bijdrage levert aan zowel de fysieke, mentale als sociale ontwikkeling. En dat gunnen we iedereen. Daarom steunen we al jaren Jeugdfonds Sport en Cultuur en nu ook Challenge050. Hiermee wordt de doelgroep jongvolwassenen met een afstand tot de maatschappij bereikt die buiten de boot dreigen te vallen. Wat Challenge050 van Stoot voor ons zo mooi maakt, is dat er veel tijd en aandacht wordt besteed aan begeleiding. Zo krijgen deelnemers de kans om patronen aan te passen en nieuw gedrag eigen te maken. Daardoor wordt de kans op succes vergroot om weer mee te kunnen doen . En dat is de reden dat wij het jaarlidmaatschap van een Groningse sportvereniging sponsoren. 

Inzet Persoonlijke Goede Doelen budget

De volgende goede doelen zijn door ons team financieel ondersteund. Deze lijst wordt nog verder aangevuld want het jaar is nog niet voorbij.

Ondersteunen van onderwijs en ondernemerschap

Om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het ondernemerschap onder de Gambiaanse jeugd en de eigen studenten organiseert CSG Wessel Gansfort elk voorjaar een ondernemersreis naar Gambia. Dit jaar was het concrete doel om de schoolwinkel van Armitage Senior Secundary School in Janjanbureh te implementeren. 

Deze schoolwinkel wordt voornamelijk beheerd door studenten van de afdeling Handel. Daarnaast is de schoolwinkel een verkooppunt voor de productie-eenheid die gekoppeld wordt aan het Skillcenter van Armitage, dat momenteel in oprichting is. Onze financiƫle bijdrage heeft bijgedragen aan het opzetten van deze schoolwinkel.