2021: Wat hebben we gedaan?

Een nieuwe speeltuin voor Penduka in Namibië

Penduka in Namibië wordt door ons structureel ondersteund, zodat zij de bij hen aangesloten vrouwen kansen tot ontwikkeling kunnen bieden om een beter leven voor zichzelf en hun familie op te bouwen. Dit jaar ging onze donatie naar de aanleg van een duurzame speeltuin bij de horeca, conferentie- en overnachtings-gelegenheid op Penduka Village. 
prev next


10 waterpompen in Cambodja


We hebben opnieuw 10 waterpompen laten aanleggen in de omgeving van Siem Reap, Cambodja. In 5 jaar tijd staat de teller inmiddels op 50 pompen
Gezinnen die in aanmerking willen komen voor een waterpomp moeten aan de volgende twee voorwaarden voldoen:
 1- Er slingert geen plastic rondom hun huis
2- Ze zullen met behulp van de waterpomp groente kweken bij de pomp of in hun dorp. Hierdoor hebben ze ook in de periodes tussen de rijst oogsten de beschikking over voedsel.


Onze contactpersoon Bo Bo heeft de kennis en ideeën om deze gezinnen verder op weg te helpen. Een topper, die Bo Bo!  

Washandjes en handdoeken voor De Zeecontainer


Stichting Kledingbank De Zeecontainer heeft voor hun project 'Elke dag begint met een glimlach!' voor 200 gezinnen verzorgingsproducten ingezameld. Initiatiefnemer Natascha Snoek: ‘We doen dit nieuwe project om onze klanten een fijn gevoel te geven. 

Mensen met een kleine beurs geven vaak weinig geld uit aan verzorgingsproducten. Bovendien zijn ze duur. Terwijl we allemaal weten wat het met je doet wanneer je er goed uitziet. Het kan je zelfvertrouwen net die belangrijke boost geven.’


Wij ondersteunden dit mooie initiatief met 200 kwalitatief goede handdoeken en bijpassende washandjes.

Doedertoe, 

werkplaats voor blijdschap en verbinding

Wij hebben Doedertoe ondersteund, een vrijwilligersorganisatie in Groningen, die een openbare werkplaats vol materialen beheert waar ieder welkom is om zich creatief te uiten en te betalen met een goede daad voor een ander of voor de samenleving. Op deze manier zijn er geen drempels voor deelname. Het gaat vooral om de onderlinge uitwisselingen tussen mensen.
Bomen geplant bij het Moving Spirits bosje in Zevenhuizen

Op een nieuw perceel hebben we met een deel van ons team 600 bomen en struiken geplant. De beuken, zomereiken en lindes hebben een grotere kluit zodat deze eventuele droogte eerder zullen overleven. De overige 400 bomen en struiken zijn hazelaars, fijnsparren, vlieren, meidoorns en vuilbomen. 
Meerdere medewerkers van Het Groninger Landschap hielpen mee en na drie uur flink graven stond alles erin. 

Omdat dit perceel naast het in 2018 door ons beplante perceel ligt, konden we meteen even kijken of de eerder geplante boompjes aanslaan. En het zag er goed uit! 

Ons bosje ligt aan de rand van Nanninga's bos, een kilometer ten zuiden van Coendersborg in Nuis. Tot nu toe hebben we 3000 bomen op ruim 0,6 hectare grond geplant.

19 maart 2021

 

Persoonlijke Goede Doelen-budgetten

Elke medewerker van Moving Spirits en Springtime Group mag jaarlijks voor EUR 500,- één of meerdere goede doelen uitzoeken waaraan gedoneerd wordt. Doordat ons team groeit, steunen we steeds meer goede doelen!


Gekozen doelen speciaal voor kinderen:
Kinderhulp, Het vergeten kind en Hartekind. En het Beatrix Kinderziekenhuis kan 100 knuffelvriendjes aanbieden aan geopereerde kanjers.
De volgende landelijke organisaties hebben donaties van ons ontvangen:
De Hartstichting, Hersenstichting, Alzheimer stichting, het Longfonds, Nationaal ouderenfonds, Nationaal MS Fonds, St Spieren voor Spieren, St Opkikker, St Dier en Recht, Dierenambulance en Free Press Unlimited.
Internationaal hebben we donaties gedaan aan Unité du monde, de Syrische gemeenschap van Tarek, St Vluchteling, Penduka en SOS Kinderdorpen. Ook heeft Miriam haar budget wederom gebruikt o een kindje met een open gehemelte te laten opereren via Tess Unlimited.
Regionaal hebben we gedoneerd aan Het stadsrestaurant waar mensen die het minder goed hebben, een maaltijd kunnen nuttigen die klaar gemaakt is door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Jeroen komt hier vaak en doneert door het jaar heen regelmatig een maaltijd. De Riepe (Werkpro) heeft een donatie ontvangen omdat KlaasJan zich realiseerde nooit meer muntgeld op zak te hebben en daardoor geen straatkrant meer koopt. En ook wensambulance Noord Nederland, Doedertoe en Lutjegeluk hebben een donatie ontvangen.
Voor het klimaat steunden we vanuit de persoonlijke goede doelen budgetten The Ocean Cleanup en Justdiggit.

En verder...