Bomen geplant bij het Moving Spirits bosje in Zevenhuizen

Op een nieuw perceel hebben we met een deel van ons team 600 bomen en struiken geplant! De beuken, zomereiken en lindes hebben een grotere kluit zodat deze eventuele droogte eerder zullen overleven. De overige 400 bomen en struiken zijn hazelaars, fijnsparren, vlieren, meidoorns en vuilbomen. 

We hebben dit opnieuw gedaan onder de bezielende leiding van de natuurbeheerder René Oosterhuis van Het Groninger Landschap. Ook hielpen meerdere medewerkers van Het Groninger Landschap ons mee. Na drie uur flink graven stond alles erin.

Omdat dit perceel naast het in 2018 door ons beplante perceel ligt, konden we meteen even kijken of de eerder geplante boompjes aanslaan. En het zag er goed uit! 

Ons bosje ligt aan de rand van Nanninga's bos, een kilometer ten zuiden van Coendersborg in Nuis.

In totaal hebben we nu ruim 0,6 hectare grond beplant en we gaan natuurlijk door!

19 maart 2021

Doedertoe, 

werkplaats voor blijdschap en verbinding.

Wij ondersteunen Doedertoe, een vrijwilligersorganisatie in Groningen, die een openbare werkplaats vol materialen beheert waar ieder welkom is om zich creatief te uiten en te betalen met een goede daad voor een ander of voor de samenleving. Op deze manier zijn er geen drempels voor deelname. De positieve sfeer, het mooie zelfgemaakte ding en de goede daad zijn bedoeld om opbouwend door te werken in het dagelijks leven.


Doedertoe is een antwoord op bezuinigingen en armoede in de stad Groningen. Het gaat vooral om de onderlinge uitwisselingen tussen mensen. Naast de vaste inloop zijn dat speciale inloop voor kinderen en gratis de werkplaats ter beschikking stellen voor verjaardagsfeestjes van kinderen met een Stadjerspas, openstelling voor vluchtelingen uit de Bed- Bad- en Broodopvang en Humanitas. 

Washandjes en handdoeken voor De Zeecontainer


Stichting Kledingbank De Zeecontainer heeft voor hun project 'Elke dag begint met een glimlach!' voor 200 gezinnen verzorgingsproducten ingezameld. Initiatiefnemer Natascha Snoek: ‘We doen dit nieuwe project om onze klanten een fijn gevoel te geven. Mensen met een kleine beurs geven vaak weinig geld uit aan verzorgingsproducten. Bovendien zijn ze duur. Terwijl we allemaal weten wat het met je doet wanneer je er goed uitziet. Het kan je zelfvertrouwen net die belangrijke boost geven.’ 

Wij ondersteunden dit mooie initiatief met 200 washandjes en 200 handdoeken.