In 2016 hebben wij de volgende doelen financieel gesteund:


Wij dragen Jeugdsportfonds Groningen een warm hart toe. Door dit fonds krijgen alle kinderen de kans om te sporten, ook als daar thuis niet genoeg geld voor is. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Elke donatie van Euro 75 aan Jeugdsportfonds Groningen wordt door de gemeente en de provincie aangevuld tot een bedrag van Euro 250,- Daarvoor kan een kind een jaar lang sporten!  Dankzij Springtime Foundation hebben 33 kinderen deze kans gekregen en daar zijn we dankbaar voor.TSiBA is een bijzondere business school in Kaapstad voor mensen die normaliter geen toegang hebben tot kansen in het leven. Zij biedt hen een excellente opleiding aan, gefocust op ondernemerschap en leiderschap. TSiBA is een innovatieve leercommunity waar ondernemende leiders afstuderen die kansen creĆ«ren en sociale verandering teweeg brengen.

Monique heeft TSiBA in maart 2015 bezocht en was zwaar onder de indruk van de studenten, de docenten en de wijze waarop zij in het leven staan. Toen het verzoek kwam om een student een jaar te sponsoren qua studie, kost en inwoning, hoefden we niet lang te denken. Dat hebben we dus gedaan!Waterpompen

In mei 2016 zijn 6 waterpompen aangelegd in de buurt van Siem Reap, Cambodja. Eind december zijn er nog 4 pompen aan toegevoegd.

Wij doen dit met behulp van de contacten van stichting Shanka. Oprichter Frits Van Norden werkt als reisleider bij SRC-reizen en komt regelmatig in Cambodja. Af en toe maakt hij een rondje door de omgeving om te zien hoe de waterpompen erbij staan. Dat vinden wij een fijn gevoel.

Persoonlijke Goede doelen-budget 2016

Jaarlijks krijgt iedereen in ons team een persoonlijk Goede Doelen budget wat naar eigen inzicht uitgegeven mag worden, In 2016 hebben we daarmee, in willekeurige volgorde, de volgende doelen ondersteund:

Voedselbank Groningen, Tess Unlimited, Nierstichting, Alzheimer stichting, hockeyvereniging GHBS, Basketbalvereniging Exercitia, Hartekind, Linda Foundation, Blinknow en Warchild.Vrouwenopvang Groningen helpt vrouwen en kinderen die vluchten voor huiselijk geweld bij het herinirichten van hun leven. De vrouwenopvang verhuist in 2017 naar een nieuw onderkomen in de Oosterparkwijk. De duurzame inrichting van een van de kamers in dit onderkomen is door ons gesponsord.Wij dragen financieel bij aan het busje van de Van Lieflandt school in Groningen. Hiermee worden zeer moeilijk lerende kinderen uit het speciaal onderwijs naar hun werkplekken gebracht en terug naar school.

Onze business brengt met zich mee dat we de nodige CO2-uitstoot veroorzaken. Voorkomen kunnen we dat helaas niet. Wel houden we er in de planning rekening mee dat we zo optimaal mogelijk transporteren.

Ook compenseren we elke order die we verwerken met de aanplant van 1 boom. Via Trees-for-all doen we mee aan de 1-2-tree actie waarbij we tegelijkertijd  in Nederland en in een ontwikkelingsland een bos laten planten.

Trees for all faciliteert bovendien onze wens onze zakelijk gereisde kilometers te compenseren.