Straatverkopers Groningen krijgen een nieuwe tas


Met de bijdrage uit Klaas Jan's persoonlijke goede doelen budget hebben alle straatverkopers in Groningen een mooie nieuwe tas ontvangen!

December 2021

Veerkracht van de vrouwen van Penduka - Namibië

Ook in Namibië heeft Corona een enorm negatief effect gehad op het toerisme waardoor de vrouwen van Penduka geen inkomsten hadden. Met het in gebruik nemen van de door ons gefinancierde waterpomp waren ze wel in staat een moestuin aan te leggen voor het broodnodige voedsel. Wat een veerkracht in deze moeilijke tijd!
oktober 2021

151 bunds voor een koelere planeet

Arnout heeft  via justdiggit 151 bunds laten graven met zijn budget van 2020.  Een bund is een halvemaanvormige kuil die regenwater opvangt in droge gebieden. Het water komt zo weer ondergronds bij de zaden en wortels. Hierdoor kan vegetatie herstellen.

Door bunds te kopen heeft Arnout niet alleen bijgedragen aan vergroening maar ook support gegeven aan een Afrikaanse boer die de bunds graaft. Mooi werk!Schisis operatie gelukt!

Afgelopen jaar heeft Miriam een deel van haar persoonlijke goede doelen budget aan Tess Unlimited gedoneerd. Met deze donatie is in Guatamala de 10 maanden oude Elvia geopereerd aan haar schisis en zoals te zien is, is de operatie gelukt!
Guatamala is een derdewereldland en een Schisis operatie wordt daar in openbare ziekenhuizen niet vergoed. 

12 augustus 2021
Jeugdfonds sport & cultuur 

Feiten & cijfers 2020


Deze factsheet ontvingen we van onze partner jeugdfonds sport en cultuur. We zijn blij dat we er aan bij hebben kunnen dragen dat er zoveel kinderen uit achtergestelde gezinnen konden sporten of een culturele hobby konden uitoefenen. Juist in deze Corona tijd is dat essentieel.

Podcast over betekenisvol ondernemen in de praktijk

Er is een podcast met Rico Bakker als interviewer opgenomen voor Omarm Groningen  waarin Monique vertelt hoe Moving Spirits invulling geeft aan betekenisvol ondernemen. Deze is te beluisteren op Spotify!

10 november 2020

We zijn Ambassadeur van Omarm Groningen!

Omarm Groningen koppelt initiatieven van ondernemers en organisaties aan de behoeften van mensen die leven in armoede. Zodat we als stad laten zien hoe krachtig we samen zijn.


RTV Noord heeft hier ook aandacht aan besteed:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/746944/Omarm-Groningen-zet-bedrijven-in-om-armoede-terug-te-dringen

28 september 2020

Er wordt hard gewerkt door rosesandbutterflies aan de poppenhuizen die geschonken worden aan het UMCG! En Miriam heeft geregeld dat deze lieve, kleurrijke tekeningen, gemaakt door de kinderen van onze collega's, straks schilderijtjes worden. We zijn zo benieuwd naar het resultaat!

13 januari 2020 

Opnames met René voor de promofilm van kerst050. Dit initiatief wil iedereen een fijne kersttijd bezorgen en deelt kerstpakketten uit aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zoals daklozen en minima huishoudens. Wij hebben 10 pakketten gedoneerd en René en Patrick gaan op een werkdag en een vrije zaterdag helpen de pakketten rond te brengen!


10 december 2019

Wat een attent kaartje heeft Patrick van stichting Hoogvliegers ontvangen!

27 november 2019Artikel in het tijdschrift Golden Raand 

Als Vriend van Het Groninger Landschap zijn wij in het herfst nummer uitgelicht om meer te vertellen over onze invulling van betekenisvol ondernemen. Mocht je daar vragen over hebben of je hebt een goed idee, dan horen we dat graag!

31 augustus 2019

Ons bankje is vandaag geplaatst!

Dit mooie bankje is gefabriceerd door vrijwilligers van en met hout uit de bossen van het Groninger Landschap. Met een prachtig uitzicht op de door ons geplante bomen en struiken  in Nanninga's bos. Hopelijk gaan veel mensen hiervan genieten.

16 mei 2018


Bomen geplant bij Nanninga's bos

Voor elke order een boom planten, dat is ons streven. Samen met familie en onze business partners van Afier Accountants en Bedrijfsadviseurs hebben we afgelopen vrijdag de geschonken bomen geplant bij het Nanninga's bos. We hebben genoten van deze activiteit en de fantastische catering van het Groninger Landschap. Meer lezen? Klik hier voor het artikel op de website van het Groninger Landschap.

21 maart 2018


Gratis appel voor jeugdleden Velocitas

Voetballen is gezond! Daar hoort ook een gezonde kantine bij. Daarom hebben we geregeld dat er in de kantine van voetbalvereniging Velocitas 1897 appels liggen voor de jeugdleden. Een heerlijke appel na de training of wedstrijd die geleverd worden door Fruitteeltbedrijf Oudebosch te Groningen.

En als dank kregen wij dit prachtige reclamebord langs de lijn!


Safaritent in Gasselte

Deze foto's ontvingen we afgelopen week van De Vakantiebank. De door ons gesponsorde safari tent in Gasselte had de storm gelukkig overleefd! Wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen hier graag een weekje naartoe gaan op vakantie. Jij dan?

20 februari 2018


Jeugd van Kledingbank De Zeecontainer naar FC Groningen - AZ

Zondag 15 oktober is een groepje jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar naar de wedstrijd FC Groningen-AZ geweest. Deze groep is verbonden aan Kledingbank De Zeecontainer van Natasja en Ronald. Zij waren er ook bij en ondanks het gelijkspel hebben we een leuk uitje gehad. 


Tussenstand Jeugdsportfonds Groningen

In het eerste half jaar van 2017 hebben tot nu toe al 1128 kinderen via het Jeugdsportfonds de mogelijkheid gekregen om te kunnen sporten! Hoe mooi is dat!

Wandelen voor het KWF

Patrick heeft zich, samen met familie en vrienden, 17 en 18 juni 2017 ingezet voor de Samenloop voor Hoop in Norg. Doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Een deel van zijn persoonlijke Goede doelen budget is hier naartoe gegaan. Ook Yvonne heeft vanuit haar budget bijgedragen.
Spelletjesmiddag!

Op verzoek van Kledingbank de Zeecontainer hebben we op 22 maart 2017 voor een deel van haar vaste klanten een spelletjesmiddag met leuke prijsjes georganiseerd. We mochten gebruik maken van alle faciliteiten van buurthuis Stadspark, wat er mede voor zorgde dat het een hele gezellige middag is geworden waar we met veel plezier op terugkijken. 

In de meivakantie hebben 40 kinderen bij Ballorig en 25 kinderen bij Jump XL een toffe dag gehad. Voor de jongeren t/m 17 jaar willen we in het najaar een leuke activiteit organiseren.

De Zeecontainer bestaat ruim een jaar, helpt al meer dan 400 gezinnen en is erg blij met alle steun dit zij ontvangt om iets te betekenen voor deze groep mensen die het financieel zwaar heeft. 


Yvonne heeft in 2016 € 400,- van haar persoonlijke goede doelen budget aan  TESSUnlimited geschonken. TESSUnlimited geeft medische zorg aan kinderen met schisis in Guatamala. Deze foto's ontving Yvonne begin van 2017 (van baby Rudy, 4 maanden oud) van voor en na de operatie. Wat een verschil, geweldig!


Fietsen voor Stichting Hartekind


Zondag 18 september 2016 fietste René de Dam tot Dam Fiets Classic, een tocht van 145 kilometer, om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Een deel van de persoonlijke goede doelen-budgetten is naar dit goede doel gegaan. 

Charity run 4Mijl

Frank heeft 9 oktober 2016 meegelopen met de Charity Run van de 4Mijl. Het goede doel van de 4Mijl is de Vrouwenopvang van Stichting Het Kopland. Er is meer dan € 64.000,- opgehaald om de kamers van het nieuwe pand van de Vrouwenopvang duurzaam in te richten! Dat is supermooi.